Το ψέμα στο οποίο ζούμε…

Φωτεινούς Ελ λην ικούς Χαιρετισμούς

Φίλοι μου συχνά με ακούτε να μιλώ για τον κόσμο των matrix, όπως συνηθίσαμε να το λέμε ανά το παγκόσμιο!! Σήμερα ένοιωσα ότι θα πρέπει να σας μιλήσω ,να σας εξηγήσω λιγάκι τι ακριβώς εννοώ όταν το αναφέρω ..

Ο κόσμος των matrix δεν είναι τίποτα άλλο ,εκτός από τον μύθο του σπηλαίου του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα … Είδατε ,κάποτε κάποιοι με λένε υπερβολική και ρατσίστρια γιατί λατρεύω τον Ελληνικό Πολιτισμό και τον θεωρώ τον ανώτερο όλων των άλλων, αλλά πιστέψτε με, δεν το λέω έτσι αβασάνιστα και αναίτια, δεν κομπάζω φανατικά τυφλωμένη γιατί είμαι Ελληνίδα Κύπρια ,υπάρχουν τα στοιχεία , υπάρχει η Ιστορία, υπάρχει ο Πολιτισμός, πάνω στον οποίο έκτισαν όλοι οι άλλοι πολιτισμοί …. Φιλοσοφία ,Ιατρική και Φυσική , Μαθηματικά , Τέχνη( γλυπτική ,ζωγραφική ,αρχιτεκτονική , ) Μουσική, Αστρολογία και τόσα άλλα , που κανείς μα κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει !!! Αλλά ας επανέλθουμε στο μύθο του Σπηλαίου και το matrix!!

Ο μύθος αυτός διηγείται πως σε ένα σπήλαιο, κάτω από τη γη, βρίσκονται μερικοί άνθρωποι αλυσοδεμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να δουν μόνο τον απέναντί τους τοίχο. Δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε πίσω, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Πίσω τους ωστόσο είναι αναμμένη μια φωτιά. Έτσι οτιδήποτε εκδηλώνεται πίσω από την πλάτη τους αναπαριστάνεται ως σκιά στον απέναντι τους τοίχο. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί σε ολόκληρη τη ζωή τους τα μόνα πράγματα που έχουν δει είναι οι σκιές των πραγμάτων, έχουν την εντύπωση ότι οι σκιές που βλέπουν πάνω στον τοίχο είναι τα ίδια τα πράγματα. Εάν όμως κάποιος από τους αλυσοδεμένους ανθρώπους του σπηλαίου κατορθώσει να ελευθερωθεί, να βγει από τη σπηλιά και να ανέβει πάνω στη γη και, κάτω από το φως του ήλιου πλέον, να δει τα πράγματα, θα καταλάβει την πλάνη στην οποία ζούσε όσο ήταν μέσα στη σπηλιά. Θα αντιληφθεί τότε ότι οι σύντροφοι του, που εξακολουθούν να βρίσκονται αλυσοδεμένοι στο σπήλαιο, ακόμη ζουν βυθισμένοι μέσα στις ψευδαισθήσεις.

Κατά τον Πλάτωνα, ο απελεύθερος δεσμώτης είναι ο φιλόσοφος, ο οποίος βλέπει τα ίδια τα όντα, τις ιδέες, και όχι τα είδωλά τους. Οι αλυσοδεμένοι σύντροφοι του είναι οι κοινοί άνθρωποι που, έχοντας εθισθεί στις απατηλές παραστάσεις των αισθητών πραγμάτων, ζουν, χωρίς να το ξέρουν, μέσα στο ψέμα. Πάντοτε βέβαια, για τον Πλάτωνα, υπάρχει η δυνατότητα απεμπλοκής των αλυσοδεμένων ανθρώπων από τις πλάνες τους. Για να το πετύχουν αυτό, χρειάζεται να αποδεσμευτούν από τις αλυσίδες τους. Αυτές συμβολίζουν τις αισθήσεις τους, που τους υποχρεώνουν να παρατηρούν μόνο τα απατηλά είδωλα των ιδεών, των αληθινών όντων. Αντί για τις αισθήσεις τους όμως θα πρέπει να εμπιστευτούν το νου τους.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά ?? Γιατί ακριβώς σημαίνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τα πράγματα μόνο αν εμβαθύνει αν σκεφτεί πέρα από το παρών ,αν θυμηθεί λίγο το παρελθών και αν ζήσει νοερά λίγο το μέλλον !!!


Αυτό ακριβώς το χάρισμα μας έκλεψαν ή καλύτερα μας αποκοίμισα, αν όλον αυτόν τον ψεύτικων κόσμο των matrix που έχουν πλάσει γύρω μας, όλες αυτές τις αναγκαιότατες που μας έχουν υποβάλει υποσυνείδητα, για να μπορέσουν να αλυσοδέσουν τον άνθρωπο , ή καλύτερα να χειραγωγήσουν στην νοητική αντίληψη του αν θελήσουμε μπορούμε να τον γκρεμίσουμε ,τότε σίγουρα η ζωή μας θα είχε άλλο νόημα!!

Τεράστιο θέμα ,που θα χαιρόμουν αν έβλεπα τους ανθρώπους να μαζεύονται κάτω από τα άστρα μιας καλοκαιρινής βραδιάς και απλά να άφηναν την Νόηση του ανθρώπου να εκφραστεί να δει πέρα από το σήμερα ,να δει στο Παρελθόν και να θυμηθεί τους Αρχαίους μας Έλληνες Προγόνους να προσπαθήσει για λίγο ,έστω να θυμηθεί πως ήταν δυνατόν ο άνθρωπος στην Αρχαιότητα, να έβλεπε πράγματα που δεν «υπήρχαν» τότε με την σημερινή έννοια του υπάρχω, πως είναι δυνατόν να κατέγραψαν τόσα πολλά πράγματα του μέλλοντος αλλά να ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν !! Για σκεφτείτε το λίγο …

Η νόηση είναι ευλογία και χάρισμα του Δημιουργού και η ζωή του καθενός μας είναι στο χέρι μας ακόμη και ο Χρόνος ,ακόμη και η ενέργεια που βρίσκεται μέσα μας αλλά την αδρανοποίησαν έντεχνα, οι επιτήδειοι που θέλουν τον άνθρωπο εξέλιξη του πιθήκου γιατί τότε ακριβώς μπορούν να εφαρμόζουν και την θεωρία του Πλάτωνα, με τον μύθο των Σπηλαίων !! Εγώ μπορώ να σας δώσω δυο πηγές ,ΕΣΕΙΣ μπορείτε να επενδύσετε τον χρόνο της γνώσης σας όσοι δεν τα γνωρίζουν ακόμη βέβαια !!

Η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μπορεί να επιστρέψει στο Παρελθόν για να άνθιση το μέλλον, όπως ακριβώς άνθισε ο Πολιτισμός του ανθρώπου ,μέσα από την ελεύθερη ΝΟΗΣΗ των Αρχαίων Ελλήνων Προγόνων μας, με αληθινές αρχές , με αξίες, με ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ και τότε θα δούμε την πραγματικότητα , την αληθινή ζωή, θα μάθουμε τι σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!
Σε όλο αυτό που έγραψα , σε μια σύγχρονη έκφραση το βίντεο που ακολουθεί (8 λεπτά μόνο ), δείτε το αλήθεια, ο καθένας μας θα βρει τον εαυτό του

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Υπατία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s