Είναι η ώρα…

Είναι η ώρα , δεν έχει άλλα περιθώρια ωχαδερφισμού , έχουμε φτάσει πια στο πάτο ,πνιγόμαστε !!
Συν Έλληνες Συν-Έλληνίδες αυτό δεν αρμόζει στο δικό μας Έθνος, εκατομμύρια χρόνια τώρα δεν το επέτρεψαν οι Πρόγονοι μας, με όσο σκοταδισμό και που προσπάθησαν να μας επιβάλουν ….

Ζούσαμε μέσα στη λήθη, που έφερε ο πουπουλένιος νεοπλουτισμός τους, που το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να ζούμε στη καλοπέραση κα ι να μιμούμαστε τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι αυτοί που μας μύησαν στο υλισμό που μας έφερε τη λησμονιά και την εθνική απαλλοτρίωση.

Καιρός να μάθουμε , να μορφωθούμε και όχι να εκπαιδευτούμε (σαν σκυλιά όπου ότι σε μάθουν το κάνεις) …και η μόρφωση έρχεται μέσα από την Ιστορία ,την Γλώσσα , μέσα από τα Ήθη και τα Έθιμα, την παράδοση κάθε λάου και τις ΑΞΙΕΣ !!

Και σε αυτό ΟΛΟΙ μπορούμε να συμβάλουμε …ρωτώντας , ερευνώντας από τα βιώματα τα παππούδων, των θείων και των γονέων μας . Και ύστερα ποτέ προηγούμενος ,δεν ταξίδευε η γνώση και η κριτική αντίληψη με τόση ταχύτητα και πλούτο πηγών όπως σήμερα, με βιβλία, με όλες τις παγκόσμιες πληροφορίες από αναλύσεις ,από αποδεσμεύσει απορρήτων αχρείων των Υπουργείων Εξωτερικών, από επιστήμονες που έχουν σπάσει το φράγμα της λογοκρισίας με τα δίκτυα κοινωνικής …ΓΝΩΣΗ , ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ , φέρνουν το ΦΩΣ , φέρνουν την γνώση , αλλά και την αυτογνωσία, φέρνουν των πλουτών συναισθημάτων και αντίληψης αλλά και κριτικής σκέψης ,φέρνουν την πραγματική ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ !!

Υπατία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s