ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…!!! ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ…!!

a8466-eftase-to-plhrwma-tou-xronou

Τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο. Ήδη τουπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία τωνφορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν, τις δαπάνες σε ιδιωτικά σχολεία κλπ.

Από τον Ιανουάριο, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες για να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις. Όπως εξηγεί ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα Τέχνης και κοσμήματα, αφού προηγουμένως αυτά εκτιμηθούν.
Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα και όπως αναφέρει το ίδιο ανώτατο στέλεχος, τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και αριθμό Φορολογικού Μητρώου, όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα.

Όσον αφορά στα αδήλωτα εισοδήματα, όσοι δεν σπεύσουν να τα δηλώσουν με τη δημιουργία του περιουσιολογίου θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να φθάσουν και σε μια έμμεση κατάσχεση των εισοδημάτων αυτών. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όσοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα θα τα δηλώσουν και θα φορολογηθούν με τον συντελεστή φορολογίας που ίσχυε τη χρονιά που διαπράχθηκε η φοροδιαφυγή.
Ο συντελεστής μπορεί να φθάσει μέχρι και το 45%. Εφόσον δηλωθούν δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα αίρονται και οι ποινικές διώξεις.Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι εξαντλητικά, που θα φθάνουν έως και 100% του ποσού που δεν δηλώθηκε στην εφορία. Κάθε αλλαγή περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων θα πρέπει να αποδεικνύεται από νόμιμα παραστατικά και να δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Στα περιουσιακά στοιχεία που δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, θα επιβάλλονται προσαυξήσεις και ποινές, οι οποίες (στις μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής) θα είναι ακόμη και ισόποσες με την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα στο εξωτερικό, οι ρυθμίσεις θα είναι σαφώς καλύτερες.
Για παράδειγμα, εάν τοποθετηθούν σε ελληνικές τράπεζες ή επενδυθούν σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου θα υπάρχει μια μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 5 ή 10 μονάδες. Ωστόσο, το μέτρο θα πρέπει να συζητηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αντίκειται στο Κοινοτικό Δίκαιο.
Σημειώνεται ότι με τη δημιουργία του περιουσιολογίου καταργείται η δήλωση «πόθεν έσχες».

meresparaxenes

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…!!! ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ…!!

 1. Πολίτης Χ

  Όποιος πιστεύει ότι το πολίτευμα, που υπάρχει σε όλα τα κράτη και όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι λαϊκή διοίκηση, δημοκρατία, σαφώς πλανάται πλάνη οικτρή. Έχουμε μια κοινοβουλευτική ολιγαρχία, η οποία πήγαινε από μπαμπά σε γιο, από θείο σε ανηψιό, σε κολλητό, σε γαμπρό και εφόσον κάποιος πείσει το σύστημα, το οποίο είναι απρόσωπο, ότι μπορεί να είναι καλό και υπάκουο παιδί, προωθείται και μπαίνει μέσα στη βουλή. Γιατί, αν δεν είσαι καλό και υπάκουο παιδί, τι θα κάνεις, όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις κάτι, θα πεις «όχι»; Αν είσαι καλό και υπάκουο παιδί θα πεις «ναι». Ακούσαμε πολλούς να λένε «εγώ δεν το ήθελα αυτό, αλλά το ψήφισα».

  Η υπερνέα τάξη είναι αυτή που έρχεται προσπαθεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ελέγξει τον πλανήτη. Ουσιαστικά τον ανθρώπινο πληθυσμό του πλανήτη.
  Τα γεγονότα τρέχουν με τέτοια ταχύτητα, που αν έκανα 1000 ποστ στο ίντερνετ, πάλι δεν θα προλάβαινα να τα περιγράφω. Εγώ δίνω ό,τι ξέρω, εσείς ελέγξτε το, απορρίψτε το, σκεφτείτε το, ο καθένας ας το αξιολογήσει, όπως θέλει και μπορεί.

  Η Νέα Τάξη των Πραγμάτων εδραίωσε τις δήθεν δημοκρατίες, αυτή την κοινοβουλευτική ολιγαρχία, όπου μπορεί να βάλει υποψηφιότητα και να βγει βουλευτής ο οποιοσδήποτε αγράμματος ή τυχάρπαστος. Όχι ότι ο αγράμματος δεν μπορεί να έχει ανθρωπιά και καλλιέργεια και ότι δεν μπορεί να δει το συμφέρον των πολλών και να το στηρίξει. Δεν υποτιμώ καθόλου κάποιον, που δεν πήγε στο πανεπιστήμιο. Αγράμματος για μένα είναι ο απαίδευτος, ο ακαλλιέργητος, ο αμόρφωτος, ο μη έχων παιδεία, εκείνος που κοιτά μόνο το συμφέρον του, εκείνος που του λένε αυτό θα ψηφίσεις και το ψηφίζει.

  Στον κόσμο αυτό, η ΝΤΠ είναι πάντα στο παρασκήνιο και τραβά τα νήματα απ’ όλες τις διορισμένες κυβερνήσεις. Διότι όποιος νομίζει ότι ο λαός, ο περήφανος, ψηφίζει κι αποφασίζει είναι βαθιά νυχτωμένος, αφού τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή κάποιες προεκλογικές παροχές, είναι εκείνα, που λένε στο λαό τι να κάνει.

  Εκείνοι που ετοιμάζουν νομοσχέδια μπορεί να μην κατάλαβαν ότι πάνε να συνδέσουν το όνομά τους με το λεγόμενο χάραγμα του αντιχρίστου, την ραγδαία στοχευμένη αύξηση της εγκληματικότητας και την αιώνια κόλαση, εκτός και αν δεν τους ενδιαφέρει το θέμα.

  Έτσι και η μέθοδος αφαίμαξης της ιδιωτικής περιουσίας, βάσει της Ατζέντας 21. Της Ατζέντας δηλαδή, ή αν προτιμάτε της διαδικασίας, πλήρους κομμουνιστοποίησης (Σοβιετικοποίησης) του πλανήτη στις αρχές του 21ου αιώνα.

  1. Το περιουσιολόγιο που ετοιμάζουν για του χρόνου, απαιτεί να καταγραφούν τα μετρητά, αλλά και τα αντικείμενα αξίας που έχει κάθε οικογένεια.

  Αυτό έχει δύο κινδύνους.

  α. Να τα δηλώσει κανείς και να γίνει στόχος των ληστών που θα κάνουν πλέον στοχευμένες επιδρομές στα σπίτια. Μη μου πει κανείς ότι αυτά τα δεδομένα θα τα ξέρει μόνο το κράτος γιατί θα σκάσω στα γέλια.

  β. Να μην τα δηλώσει, να κάνει ντου στο σπίτι του ο οικονομικός εισσαγγελέας και να βρεθεί στη φυλακή για απόκρυψη στοιχείων και παράνομο πλουτισμό.

  2. Η σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο οικονομικών και η αγορά όλων των αγαθών με δήλωση του Α.Φ.Μ του αγοραστή (αριθμός φορολογικού μητρώου)

  Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιδιωτική πτυχή της ύπαρξής μας καταργείται αφού κάθε μας κίνηση θα παρακολουθείται, αφού θα ξέρει το κράτος που είμασταν και τι αγοράσαμε. Δεν μπορώ να φαναστώ ένα κοριτσάκι να δηλώνει το ΑΦΜ του στο περίπτερο της γειτονιάς αγοράζοντας παγωτό.

  3. Προτείνουν κάποιοι, να γίνονται όλες οι αγορές με μία κάρτα debit, δηλαδή κάρτα πορτοφόλι, ώστε και ο καταναλωτής να ελέγχεται για το πόθεν βρήκε το χρήμα για οποιαδήποτε αγορά, αλλά και ο έμπορος να ελέγχεται για το τι εισέπραξε.

  Για σκεφθείτε όμως πόσα εκατομμύρια κάρτες πορτοφόλια θα βρίσκονται στα χέρια γερόντων και παιδιών που θα τις χρησιμοποιούν για αγορές ακόμη και από ψιλικατζίδικο.

  Πόσοι φόνοι θα γίνονται κάθε μέρα και πόσοι τραυματισμοί κατά τις αναπόφευκτες ληστείες;

  ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΤΣΙΠ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, αφού σας κλέβουν τις κάρτες

  Για το λόγο αυτό,

  καλά θα κάνουν αυτοί που ανακάλυψαν την πυρίτιδα και τον Μεγάλο Αδελφό του σοβιετικού κομμουνιστικού τύπου, να μειώσουν τους φόρους για να κόψουν την φοροδιαφυγή και όχι να καούνε στην κόλαση, εισάγοντας στην Ελλάδα την μέθοδο με την οποία δεν θα μπορείς ούτε να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις χωρίς να έχεις την κάρτα ή το τσιπάκι στο χέρι σου.

  Εκτός, ξαναλέω, αν δεν τους ενδιαφέρει η κρίση του Θεού και θεωρούν ότι αυτά όλα είναι για γραφικούς και για παπάδες.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s